Officiële opening persberichten-De opening is een succes geweest. Er zijn twee persberichten toegevoegd over de opening.

 

 

TOP 8 OFFICIEEL GEOPEND

'Ouderinitiatief moet blijven bestaan'

ETTEN-LEUR - Met het onthullen van het logo van Top 8 werd afgelopen zaterdag de woonvoorziening Top 8 op de bovenste etage van het appartementencomplex aan de Valpoort in Etten-Leur door de wethouders Theo Vaes en Jean Pierre Schouw officieel geopend. Het logo dat de acht bewoners van de nieuwe woonvorm zelf hebben ontworpen was mooi ingelijst en kreeg een ereplaatsje in de gemeenschappelijke huiskamer. Na de officiële opening kregen de vele genodigden een rondleiding, verzorgd door de jongeren zelf.


Feest in het appartementencomplex aan de Valpoort afgelopen zaterdag bij Top 8.

Door Annelies de Pijper

Na het welkomstwoord van Lia Speekenbrink, (pleeg)moeder van Jasmijn (één van de bewoonsters van Top 8) en mede zorgcommissielid van de Stichting Woonvoorziening Top 8, nam voorzitter Slawa Westphal het woord.
Hij vertelde dat deze woonvorm mede gerealiseerd kon worden dankzij subsidies, vele sponsors en fondsen en dankzij de goede begeleiding van MEE West-Brabant, zorgaanbieder Prisma en de samenwerking met de gemeente en de Woonstichting Etten-Leur, die allen achter dit ouderinitiatief staan.

Vinger aan de pols
De vele bezoekers en genodigden werden hartelijk ontvangen door de acht bewoners en hun ouders.
Op het grote dakterras van het appartementencomplex heeft men een mooi uitzicht over het centrum van Etten-Leur.
Er stond een grote tafel met stoelen waaraan men ook kon plaatsnemen en na een kopje koffie met een plakje cake werden de gasten verzocht naar binnen te gaan.
Slawa Westphal nam zijn kans waar en liet zijn stem horen door aan te geven dat dit ouderinitiatief goed is ontvangen, maar dat het noodzaak is om de vinger aan de pols te houden, opdat deze woonvoorziening ook na een aantal jaren kan blijven voortbestaan en dat deze jongeren dan niet wegens financiële problemen weer onder een instelling zouden vallen.
Wethouder Theo Vaes liet weten dat hij niet beschikte over een grote zak geld om de financiën van Top 8 in de toekomst veilig te stellen, maar dat de opening van deze woonvoorziening voor de gemeente geen einde verhaal is.
"Wij blijven in gesprek", zo sprak hij.

Cadeaus
De bewoners zaten met z'n allen op de grote bank en nadat de sprekers hun zegje hadden gedaan, werden zij verrast door Frans Desloover van de Woonstichting Etten-Leur die hen een Playstation 2 overhandigde. Ook Monuta kwam met een cadeau en had een waardecheque van 2000 euro meegenomen.
Als klap op de vuurpijl ontving de Stichting Woonvoorziening Top 8 van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten een symbolische cheque met een waarde van 10.000 euro.

Twee bewoners, Daniëlle en Jasmijn, lazen samen een gedicht voor waarin zij iedereen bedankten die er voor gezorgd hadden dat dit ouderinitiatief tot stand kon komen.
Zij bedankten ook hun eigen ouders die hen de kans hebben gegeven om op eigen benen te komen staan. Met de woorden 'Wij hebben nu de leeftijd bereikt' gaven zij ook zelf aan dat ze er, met natuurlijk enige begeleiding, ook klaar voor waren. Als blijk van waardering overhandigde Top 8 hun ouders een roos. Hierna kon de rondleiding beginnen.
Enkele van de jongeren gingen naar hun eigen appartement en de anderen leidde de bezoekers in groepjes rond, waarbij zij tekst en uitleg gaven.
Na de rondleiding werd er van 13.00 tot 17.00 uur nog een open huis gehouden, waarbij andere familieleden, vrienden en kennissen eveneens hun nieuwe onderkomen konden komen bewonderen.

<<< terug