Persberichten 

Artikel uit BN/DeStem van 17-07-2004

Zaterdag 17 juli 2004 - BREDA – Twaalf West-Brabantse projecten voor wonen, zorg en welzijn kunnen rekenen op tienduizenden euro’s steun van de provincie. Nog dit jaar kan met de bouw van de complexen worden begonnen.

 

Het provinciale combifonds Wonen ‘Zorg, Welzijn, Leven in de buurt heeft’ ruim 84 aanvragen binnengekregen. In totaal voldeden er 64 voldoen aan de eisen voor subsidiëring omdat ze een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in dorpen en stadsbuurten. Door een verhoging van het budget van 950.000 euro naar twee miljoen euro heeft het fonds voor 36 projecten in de hele provincie geld beschikbaar, een derde daarvan zijn West-Brabantse projecten. Dit najaar is er weer een nieuwe ronde waar ook de 28 projecten die nu niet gehonoreerd zijn een herkansing krijgen. Voor de periode 2004-2007 heeft de provincie meer dan 7,5 miljoen euro beschikbaar. Een bedrag van honderdduizend euro gaat naar het multifunctioneel centrum in Dussen. Voor een activiteitencentrum in Oosterhout-Zuid en het multifunctioneel centrum in Ulvenhout stelt de provincie 75.000 euro beschikbaar. Een halve ton komt af voor voor woonzorgcomplex De Dotter in Hank, het woonzorgcomplex De Bijtelskil voor gehandicapten en senioren in Sleeuwijk, seniorenappartementen en gehandicaptenhuisvesting Bult van Pars in Klundert, de nieuwbouw 48 woonzorgappartementen en elf startersappartementen aan de Rembrandtlaan in Rijen, De Schakel (woonzorgaccommodatie) in Dongen, Stichting Woonvoorziening Top 8 (voor verstandelijk gehandicapte kinderen in Etten-Leur) en de stichting 2x7 voor een multifunctioneel woonzorg-welzijncomplex in Teteringen. Voor de realiseren van een multifunctionele accommodatie, gelijktijdig met vernieuwbouw van ouderenappartementen in Oud-Gastel is een bedrag gereserveerd van 45.000 euro.

________________________________________________________________

Artikel uit BN/DeStem van 25-09-2004

Oranjefonds geeft geld aan 8 ‘toppers’


Zaterdag 25 september 2004 - ETTEN-LEUR – De Stichting Woonvoorziening Top-8 uit Etten-Leur krijgt 15.000 euro van het Oranje Fonds.

Zij besteedt dat aan de inrichting van een gezamenlijke ruimte aan het Torenpad voor kinderen met een verstandelijke beperking. De nieuwe stichting werkt in samen met de WOL aan een nieuwe woonvorm. Er is gekozen voor de naam Top-8 omdat de acht jonge bewoners zesde en bovenste verdieping van het appartementencomplex gaan bewonen. Doel van de woonvoorziening is de bewoners zo zelfstandig mogelijk te laten wonen met daarbij de nodige zorg en begeleiding. De jongeren en hun (pleeg-)ouders vormen samen de nieuwe stichting, die ondersteund wordt door de woonstichting en MEE West-Brabant.

Door de bijdrage van het Oranje Fonds komt ook de inrichting van de gezamenlijke ruimte weer een stap dichterbij. Daar koken en eten de bewoners gezamenlijk. Voor de woonvorm en begeleiding is in totaal zo’n 70.000 euro nodig.

 

 

 

________________________________________________________________

 

Officiele steenlegging Torenpad. 
11-12-2004
Bewoners Top 8 verrichten officiele steenlegging Torenpad.

 

Op 1 december 2004 werd de 'eerste' steen gelegd van het Torenpad. 
Een complex wat momenteel verrijst naast de ingang van de parkeergarage bij de rotonde aan de Rode Poort.

Het is een seniorencomplex van vijf bouwlagen, waar op de bovenste verdieping acht bijzondere bewoners hun thuis zullen gaan vinden.
Het zijn de bewoners van de Stichting Top 8. 
Een stichting die is opgericht door ouders van licht verstandelijk gehandicapte jongeren die voor het eerst zelfstandig gaan wonen.

Het waren juist deze jongeren die de 'cement' voorbereidingen troffen die voor Dhr. Matthijsen, de metselaar, die de steen ging plaatsen nodig waren.

De overige toekomstige bewoners van het Torenpad en genodigden konden door een cameraverbinding met de plaats van handeling, het hele gebeuren vanuit de evenementenhal van de Nobelaer volgen via een groot scherm.

Naar verwachting zal het complex Torenpad half 2005 worden opgeleverd.
 

<<< terug