De Woonvoorziening


Wij wonen in een appartementencomplex in het centrum van Etten-Leur naast de ondergrondse parkeergarage en het busstation. Het appartementencomplex is in opdracht van de Woonstichting Etten-Leur gebouwd. In november 2005 hebben we onze woonvorm betrokken.

Onze appartementen bevinden zich op de bovenste (6e) verdieping van het gebouw. Op deze verdieping is voor ieder van ons een appartement gerealiseerd hetgeen we zelfstandig huren van de Woonstichting. Het appartement is ongeveer 35 m2 en omvat een zit-slaapkamer met een kleine keuken en een badkamer. In de woonvoorziening zijn ook een gemeenschappelijke woonruimte en keuken aanwezig. Daarnaast is er een kantoor voor de zorgaanbieder, een was- annex bijkeuken en een fietsenkelder. Een aantal appartementen hebben een gedeeld dakterras. Naast de  gemeenschappelijke ruimte is er echter ook een groot gemeenschappelijk dakterras waar we allen gebruik van kunnen maken.

Op 5 juli 2005 hebben we voor het eerst ons appartement kunnen bewonderen. Ieder van ons was erg onder de indruk. De appartementen zijn ruim, licht en hebben een mooie badkamer en keukenhoek. Ook de gezamenlijke ruimte ziet er geweldig uit.

In onze woonvoorziening is er naast de individuele appartementen dus ook de  mogelijkheid aanwezig een gezamenlijk huishouden te voeren. Sommigen van ons kunnen namelijk moeilijk alleen zijn en hebben dagelijks behoefte aan enige vorm van contact. Anderen willen graag alleen zijn, maar lopen zo het risico te vereenzamen. Ook zijn de meesten van ons op dit moment nog niet in staat volledig zelfstandig een huishouden te voeren. Dat is dus ook de reden dat onze (pleeg)-ouders hebben gekozen voor een woonvorm waarbij er de mogelijkheid is dagelijks contact met elkaar te hebben en waarbij de nodige ondersteuning geboden kan worden bij het verder ontwikkelen van onze zelfstandigheid.

Er wordt op dit moment iedere dag gekookt voor ons. Vooraf kunnen we steeds aangeven of we daar gebruik van willen maken.  Wanneer iemand echter in zijn of haar eigen appartement wil eten of koken is dit uiteraard ook mogelijk. Ook kan daarbij ondersteuning en begeleiding gevraagd worden. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen we ook  gezellig met elkaar iets drinken, een spelletje spelen of t.v. kijken. Ieder heeft echter steeds de mogelijkheid zich terug te trekken in zijn prive-appartement en kan daar ook  visite ontvangen.